Hopp til innholdet

Om Sjakk9ern

Skolesjakken inviterer alle landets 9. klassinger til å bli med på den spesielle sjakkturneringen Sjakk9ern. Hele klassen spiller på lag, og alle elevene bidrar med poeng til klassen. Uansett om de taper eller vinner.

Desto flere (prosentvis) som spiller, desto flere poeng får klassen. Det er altså viktigere for klassen å få med mange spillere enn å få med gode spillere (og vi tar hensyn til klassestørrelse i poengberegningen)!

  • Sjakk er en inkluderende og sosial aktivitet som kan utøves på tvers av alder, fysikk, språk, kultur og kjønn.
  • Sjakk9ern er moro, lærerikt og styrker klassesamholdet!

Hvordan fungerer Sjakk9ern?

Opplæring: etter påmelding får klassen tilgang til en filmserie med innlagte øvelser, som tar elevene igjennom sjakkreglene, oppklarer vanlige misforståelser og gjør hele klassen rustet til å spille sjakkturnering! Opplæringen kan gjennomføres på 45-90 minutter i klasserommet – samlet eller oppdelt.


Mesterskap: I Sjakk9ern 2022 tilbys distriktsmesterskap «over bordet» til klasser i Rogaland, Oslo og Nordland. Deltagere i øvrige fylker tilbys å spille i digitalt mesterskap på spillplattformen SpillSjakk (spillsjakk.no), som er tilpasset bruk i skoler.

Landsfinale: Nærmere informasjon om uttak til landsfinalen kommer senest i januar.


Hva koster det?

Klassen kan delta i Sjakk9ern uten at det koster noen ting!

Hvordan bli med?
Registrer klassen i skjemaet under «Bli med». Gjennomfør deretter opplæringen i klasserommet og meld på klassen til mesterskapet.

Når spilles turneringene?
Distriktsmesterskap skal i 2023 avholdes i mars. Informasjon om landsfinale og mulig fylkesmesterskap kommer snarlig.

Hvem står bak Sjakk9ern?
SkoleSjakken og Norges Sjakkforbund er ansvarli for tilbudet Sjakk9ern. Tilbudet er finansiert gjennom gavemidler fra Sparebankstiftelsen DNB.


Lurer du på noe?
Ta gjerne kontakt med oss på epost: sjakk9ern@skolesjakken.no

eller telefon: 21 60 81 21.